tisdag 23 augusti 2016

Tre gånger vatten



Idag bröt sensommaren ut på riktigt. Jag, mamma, Sebastian åkte mot Lickershamn för att köpa fisk och för att mamma skulle få återuppleva gamla barndomsminnen då hon lärt sig simma just där. Eftersom vi är på semester hade vi ingen brådska och det blev ett antal stopp på vägen. Vi bestämde oss för att åka till Blå lagunen för att bada. På vägen dit stannade vi till vid Falholmen i Al. En del av kusten som vi för tre år sedan som hastigast cyklat förbi och som jag minns väl att jag då gärna uppehållt mig vid en stund. Nu fick jag tillfälle att göra det. Falholmen är en ö i vattnet som ligger i en grund vik. Vi kunde gå rakt över viken till ön i det friska vattnet.

Doppet i Blå lagunen var underbart. Det är ett gammalt kalkbrott med blågrönt vatten. Solen värmde och gjorde oss påminda om den sommar som nu börjar sjunga på sista versen. Jag och mamma tog oss ett dopp utan kläder och Sebastian körde med badbyxor. Även Myra fick ta sig ett dopp denna varma dag. Vi satte i henne vid klipporna och hon simmade längs kanten till en annan klippa där Sebastian hjälpte henne upp.

Efter doppet var vi hungriga. På vägen mot Lickerhamn åkte vi förbi Gotlandsvåfflan där vi köpte både för- och efterrättsvåffla. Jag tog dagen till ära en köttvåffla med torkat vildsvin och chevre på. Det var riktigt trevligt och gott. Killen som jobbade där bjöd hundarna på hundglass. Movi älskade sin glass och Myra slickade på rätt duktigt hon också.

Till fisken kom vi tio minuter innan de stängde. Lickershamn hamn var tredje vattnet vi tittade ut över denna dag. Här fick vi ingen lust att bada för vattnet var inte rent men det var härligt att sitta på piren i solen och titta ut över horisonten. 

Hemma i Gåsemora stod Dorit och Lucdy i köket och förberedde potatis och sallad till fisken. Vilken kalasmåltid vi avnjöt tillsammans med rökt fick och vin. Som avslutning på denna fina dag fick vi under kvällspromenaden se ett svagt norrsken på en himmel som sprakade av miljontals stjärnor.



Foto av Sebastian Estay och Jennie Åström

Inga kommentarer: