söndag 14 augusti 2016

Movi kastar in handduken

Med ett kvalificerande resultat kvar i Rallylydnad fortsättningsklass har jag tänkt att gå en sista tävling med Movi till hösten. Under de tre år som vi haft Movi har jag och hon i långsam takt och med mycket glädje tagit oss igenom kurser i nybörjarklass, fortsättningsklass samt avancerad klass. Tävlingar har vi gått då och då till en början med mycket goda resultat och sedan för det mesta en god bit över godkänt. På slutet har det gått trögare och i våras gick vi vår första icke godkända bana. Det var en riktigt varm vårdag och med Movis ålder påverkar solen än mer.

Idag var det rallyträning tillsammans med mina instruktörer från avancerad och mästarklasskursen. Jag och Movi gick en fortsättningsbana som de ställt upp. Då de utbildat sig till skrivare förde de protokoll för att öva. Movi var även idag väldigt seg och drog på sig många sena sitt. Jag har trott att det är för att Movi tröttnar på att sitta efter några sitt men mina instruktörer såg att hon är stel och har lite svårt att sätta sig.

Jag tänker att min blivande trettonåring Movi har gjort klart sin karriär som rallystjärna. Hon kommer inte bli yngre och det blir varken kul för mig eller henne att stå på en tävlingsplan och få henne att försöka sätta sig efter tredje kommandot när hon redan kämpat sig igenom ett antal sitt under banan. Jag och Movi har tränat och tävlat för att det är kul. Movis svans har alltid viftat när vi gått en bana. Hon har verkligen uppskattat när vi tränat tillsammans. Nu får Movi pensionera sig i tävlingssammanhang. Titeln är inte det viktigaste för oss.

Träna kommer vi fortsätta göra med enstaka moment under promenader eller med mindre krav på uppställda banor om vi får tillfälle. Movi kastar in handduken i tävlingssammanhang för att få behålla glädjen och den glada svansen i rallyn.

Inga kommentarer: