söndag 27 mars 2016

Movi under mina fötter

Movi har inte mycket päls kvar. Det mesta sitter på mina strumpor. Eller så hänger det i bollar i syrenen. Eller helt enkelt bara i dammsugaren och soporna. Movi är överrallt nu för tiden. Men om ett tag är hon bara på sig själv igen. Ullig och mjuk som vanligt.

Att fälla och motionera mycket på samma gång har gjort Movi smal som grannens setter. Movi får nu fem deciliter helfoder om dagen förutom vardagslyx som ostkanter och slicka tomma gräddpaket. Trots att hon är i smalaste laget har hon väldigt mycket energi. Jag tror att det är kombinationen av att hennes kropp inte släpar på några extra kilo och att hon tränat upp en bra kondition genom att jag släpat med mig henne på mina kortare och längre springrundor.

När vi är ute i skogen springer Movi mycket mer framoch tillbaka nu än hon gjort förr. Har hon stått och luktat och jag ropar in henne kommer hon med en otrolig fart, öronen ligger ner och huvudet är sträckt framåt som en raket som skär luften. När hon är ifatt fortsätter hon springa flera meter bara för att det är skönt och för att hon har sån fart. Det är underbart att se på hur lätt och smidigt hon rör sig och hur hon njuter av att få upp fart i benen.

Men visst ska tanten få de extra kulorna ett tag till så att hon får bygga upp ett litet förtåd av reserver. När sommaren kommer blir hon segare iallafall.

Inga kommentarer: