söndag 13 mars 2016

Full aktivitet på klubben

Idag träffades rallylydnadkommitten på Norrköping brukshundsklubb. Vi planerade inför tävlingen den åttonde maj, planerade träningskvällar på klubben och pysslade vinster tilltävlingen. Vi var nio människor och tre hundar som samlas för att pyssla, två människor fick bygga ihop en garderob, det slapp jag. Movi trivdes i detta sällskap. Hon tyckte det var en lagom balans med så många människor på tre lugna hundar som knappt brydde sig om varandra. Det var roligt att jag fick lära mig göra hundleksaker i fleece. Movi leker inte men pyssla är alltid kul. Tanken var att vi skulle göra leksaker till alla cirka 110 tävlande. Vi gjorde kanske förtio stycken så vi fick alla med oss lite hemläxa. 

På klubben denna dag hade även Australian shepered klubben sitt möte. Bland dessa träffade vi Movis förra ägare Nina. Det är alltid ett kärt möte när Movi och Nina ses. Nina förvånas ofta över hur smal Movi är. Nog märks det att hon rör på sig men äter duktigt gör hon också så tanten håller inte på att försvinna. 

Både jag och Movi var nöjda efter denna dag. Vi tog en kort promenad i skogen på eftermiddagen och åkte sedan hem. Movi var så inspirerad när hon kom hem att hon tuggade på sitt tuggben länge och väl. Jag fortsatte att pyssla och började fundera över vilka kläder jag kan klippa sönder när fleectyget är slut. Snart kanske någon av mina eller Sebastians totalt nio fleectröjor ryker.


Inga kommentarer: