onsdag 6 mars 2019

Vilodag

Idag blev det en vilodag. Vi åkte bara en dryg mil på skidor utan packning och åt lunchen inne i stugan. Sen var det dags att köra Sebastian till bussen inne i Grövelsjön då han har en redovisning att göra imorgon. Han lämnade fjällen nöjd efter tre fyra fina skiddagar samt med en påse bröd i handen som han inhandlat på fjällbageriet. Sebastian hade länge pratat om detta surdegsbageri så det var kul att vi hann dit innan han for.

Jag, Sofie och Minna passade på att upptäcka Gröveösjön. Vi tog en fika på fjällstationen och tittade på utsikten över fjällen. De gråa molnen som mötte de vita fjälltopparna i kombination med en strimma sol som kämpade sig fram målade upp en akvarell framför våra ögon.

Vi handlade på lanthandeln Fjällbua som även sålde kläder, hundselar och skidor. Praktiskt taget allt en kan behöva i fjällen. Sen åkte vi hem till stugvärmen nöjda över dosen människor för denna gång. Myra och Murphy fick göra lite nosework. Murphy har fått lära sig doften eukalyptus under dessa dagar och tycker att det är jätte kul att leta. Bra övning att bygga upp självförtroendet med för en osäker terrier som Murphy. Han är både lugn och noggrann när han letar. 

Imorgon planerar vi att ta en tur till Norge. Då ska hundarna få stanna hemma för de saknar pass och rätt avmaskning.


Inga kommentarer: