söndag 3 mars 2019

Snö, vind och fantastisk före

Stugan vi hyr i Björnliden är mysig. Öppen spis, bastu, träpanel och tapeter från sjottiotalet. Precis som det ska vara. Runt hörnet finns fina skidspår. När vi började åka var det nyspårat. Det snöade och blåste lätt hela dagen så ju längre dagen led desto mer igensnöade blev spåren. Vacker natur fanns det ingen brist på, inte heller underbara nedförsbackar och jobbiga uppförsbackar. Till fikat fick vi sällskap av ett trevligt par som utgick från STF Grövelsjön.

Sebastian och Minna valde att åka raka vägen hem efter fikat. Hag som precis fått upp värmen i händerna och kände att äggmackorna gjort sitt vad gäller energipåfyllning kände inte att jag var klart. Jag lurade med mig Sofie och Murphy på en extra runda runt Lövåsen. Om möjligt var den ännu vackrare än den rundan vi redan åkt.

När vi kom hem efter totalt dryga två och en halv mil var bastun varm och det sprakade i brasan inne i vardagsrummet. Trots ihålligt snöande och vind var föret väldigt bra. Människor och hundar är mycket nöjda efter en första skiddag på fjället.












Inga kommentarer: