fredag 8 mars 2019

Stormig tur sista dagen

Snöandet avtog efter lunch så Minna, jag och hundarna Myra och Presley passade på att ta en skidtur. Sofie skulle ut med Murphy på egen hand. Det var lungnast så för alla.

Spåren var igenblåsta men det var bara att åka. Även fast det slutat snöa hade inte vinden mojnat så vi åkte väl påklädda. Första biten är rätt mycket uppför. Ju högre upp vi kom desto stormigare blev det och vi hade så klart motvind i dessa uppförsbackar. När det väl blev nedförsbacke fick vi kämpa även då på grund av vinden. Ingen njutbar tur kanske men det finns en viss tjusning även att vara ute i hårt väder. Speciellt om kläderna skyddar mot vinden.

Så åkte vi ned i dalen och fick en lång och härlig nedförsbacke. Vinden mojnade ju längre ned bland de högre träden vi kom. Dock visste vi att dessa nedförsbackar skulle betalas med en två och en halv kilometer lång uppförsbacke. Den hade vi åkt innan men just idag, på grund av det var lä i dalen kändes denna uppförsbacke helt okej.

12,6 kilometer lyckades vi skrapa ihop och solen hade pressat sig fram bakom molnen när vi kom hem igen. Imorgon ska det bli fint väder igen. Det får vi avnjuta från bilen.








Inga kommentarer: