torsdag 28 mars 2019

En helt vanlig lekpromenad

När jag går ut med Myra har jag ofta en leksak och lite godis i fickan. Både hon och jag tycker att det är roligt att leka oss fram. Idag fick vi sällskap av Sebastian så promenaden blev ännu roligare plus att vi fick lite bilder längs vägen.

Innan vi gav oss iväg förberedde jag fyra sökområden med eukalyptus doft som vi skulle ta när vi kom hem. Då fick de stå och dofta till sig medans vi var ute.

Vi gick upp mot Vrinneviskogen och på vägen dit skickade jag Myra att runda några träd. Då spricker hon fram till trädet, rundar det och tillbaka mot mig samtidigt som hon skäller högt av glädje. Allt Myra och jag gör tillsammans är för att ha kul så jag har inte brytt mig om skällandet.

Väl uppe i Vrinnevi fick Myra leta efter sin leksak som jag lagt ut i gräset på ett fält. Då far hon skällandes iväg med världens fart fram till sökområdet, sen åker nosen i backen och hon dammsuger gräset även då med hög fart. Sen hittar hon leksaken och tittar på mig, då säger jag "ta den" och hon tar den i munnen och springer mot mig. Myra kommer inte ända fram med leksaken men det är ändå en framgång att hon tar den. Det var inte en självklarhet i början.

På vägen hem fick Myra göra "flip" mot ett träd. Då får hon stå en bit bort och jag visar henne var på trädet hon ska landa. Sen säger jag "flip" samtidigt som jag rör min arm mot trädet och Myra tar sats och hoppar, skjuter ifrån på trädet och landar på marken igen.

Alla lekar med Myra som vi gör under promenaden är fulla av fart och energi. Det är hennes bästa att få gå in i en uppgift explosivt och jag älskar att se henne jobba så.

Söken som vi gjorde när vi kom hem gick bra. Det var ett trevligt slut på promenaden som krävde mer fokus av både mig och Myra. Efter denna runda smakade det bra med mat och vätska för oss alla samt att få sträcka ut sig på soffan eller i hundsängen.









Inga kommentarer: