fredag 21 april 2017

Movi mitt får

Movi tycker om att nosa. Väldigt väldigt mycket tycker hon om att nosa. När vi går i parken får Movi gå lös. Hon nosar länge på en fläck. Gräver ner sig i luktens värld. Movi glömmer tid och rum. Movi hör inte så bra. Hon hör inte när matte som redan hunnit komma långt på sin promenad ropar. Movi är en fårhund.

Lilla Myra är rapp i stegen. Hon är också en fårhund. Myra ska valla får, hämta in fåren till sin ägare. Myra har aldrig fått valla riktiga får men hon har en aldelens egen fårhund som hon vallar. När matte ser att Movi är långt bort tar hon Myra till hjälp. Hämta Movi säger matte till Myra. Myra springer mot Movi, tvekar och tittar på matte. Ja hämta Movi bekräftar Matte. Och så sätter Myra fart, tar ett varv runt Movi som vaknar upp från sin egna värld. Så springer Myra och Movi tillsammans till matte.

Myra får berömm. Duktig fårhund (med betoning på hund). Movi får berömm. Duktig fårhund (med betoning på får).

Förut vallade Myra Movi för att leka. Hon sprang emot Movi och hoppade upp mot henne då de möttes. Det gillade inte matte och inte heller Movi. Men nu när matte kommit på att Myra kan göra nytta istället för att bara leka runt är alla mycket gladare. Movi tycker att det är okej att bli hämtad. Det värsta som skulle kunna hämda är ju att matte skulle gå ifrån henne utan att hon såg. Eller ännu värre, att hon skulle behöva gå kopplad och inte ens tillåtas lukta på den goda fläcken.

Inga kommentarer: