söndag 15 mars 2015

Ågelsjön runt

Igår hade Sebastian en pluggdag inför tentan men jag fick utflykts sällskap av grannen Sebastian och hundarna. Vi packade in oss i Sebastians av vagnar och bilbarnstolar fulla bil och åkte mot Jurslahållet.

På vägen kom vi på att vi skulle gå Ågelsjön runt och så fick det bli. Efter ett stopp på Konsum i Åby var vi redo för den dryga milen av vandring.

Som vanligt vid Ågelsjön är en aldrig ensam i vildmarken och det är ganska trevligt att gå där och träffa på likasinnade. Vi gjorde ett stopp för att spana in några klättrare och då var klättrar-Sandra där. Lite längre fram när vi gjorde ett stopp för att äta mandarin i solen träffade vi på fransmännen från skridskoklubben. Ja dessa friluftsmänniskor, de är överallt, precis som jag.

Vi rundade sjön, Sebastian spanade på några fåglar i lövträden, och så gick förbi ett timmerhus där en man svängde in med sin motorcykel. Vi stannade till och pratade även med mannen som hette Barry eller något liknande. Han berättade om sina rotwiler hundar som vägde 70 och 50 kilo, om sitt yrke, sitt hus och om sitt ben som gått av på fyra ställen efter en olycka med en bil. Vi tog farväl och Barry bad oss hälsa på honom om vi såg honom på stan om han inte såg oss, absolut lovade jag och Sebastian som båda efter mötet med Barry erkännde att vi är dåliga på att känna igen folk.

Fikat åt vi i den sista gnuttan sol strax bakom Barrys hus innan vi i rask takt traskade de sista fem kilometrarna tillbaka på den skuggiga sidan vid sjön.

Inga kommentarer: