torsdag 18 maj 2017

Myras nya kompis

Denna dag hade jag sett fram emot länge. Dagen då jag skulle få träffa Saras nya valp, Vajlos son, Opium. Vi hade tänkt att träffas jag Sara och Nellie med våra hundar för att lägga spår till de vuxna. Dock kom sommaren och det var för varmt och torrt för att spåra. Vi åkte till Övre Glottern istället och promenerade och hängde vid vattnet.

Opium var ett riktigt charmtroll och en tuffing. Han var inte rädd för någon av de äldre hundarna. När vi gick mot vattnet fick han vara lös medan de andra var kopplade. Han gick så fint bredvid de stora hundarna, med stolta orädda steg samtidigt som han visade respekt och kom inte för nära. Till och med Movi som brukar vara gladast om hon slipper hälsa på andra hundar var fler gånger framme och nosade på Opium självmant, både där bak och där fram. Hon verkade inte ha något emot hans sällskap och tyckte nog samtidigt att det var väldigt bra att han inte var våran valp.

Det var första gången för alla hundar i denna konstellation. Saras och Nellies hundar hade aldrig träffats och så klart hade ingen av mina träffat valpen. Efter en liten promenad släppte vi alla hundar lösa och det gick jätte bra. De lekte, badade och hängde runt utan problem. 

Myra tyckte att Opium var rolig att leka med. Han å sin tur tyckte att Myra var spännande. Så dessa två blev bra vänner direkt. Myra lekte med alla hundar utom Movi och Leo som är tant och farbror. På vägen tillbaka genom skogen lekte Dunder och Moa genom att jaga varandra med en väldans fart. Efter att ha hängt tillsammans i flera timmar hade de äntligen fattat tycke för varandra. Myra tittade på med stor avund och vågade inte riktigt vara med. Hundarna leker hela tiden två och två har vi märkt. De byter av varandra i dessa lekande par och leker inte i flock. Sara och Nallie sa att det har att göra med att de är vallhundar. Är de fler som leker blir det för mycket att hålla ihop för den stackars vallhunden som vill ha koll på allt. Det kan nog stämma. Myra väljer alltid att titta på sonen tredje part om två andra hundar leker. Dock är hon aldrig sen att tacka nej till lek om hon själv blir uppbjuden av en enskild eller om hon bjuder upp.




Inga kommentarer: