söndag 11 september 2016

Myra gör sig illa

Mitt i allt det roliga med kennelträff och härliga hundar gör sig Myra illa och bir tvungen att åka till veterinären. Det är inte i lek med någon annan hund utan när vi tar en paus från de andra som Myra under en promenad springer och leker lite för ivrigt på egen hand vid vattnet som hon gör sig illa.



 Sekunderna innan Myra skadar sig. Vi såg inte när det hände men hörde att hon skrek till. Först var vi rädda att hon blivit ormbiten och undersökte kroppen på märken. sen såg vi att det var vänstra ögat som rann. Troligen skadade hon sig då hon sprang in i en kvist eller liknande.


 En skadad och trött Myra fick bli buren tillbaka. efter konsultation av veterinär bestämde vi oss får att åka in till jourhavande veterinär i Karlshamn. Myra skötte sig jätte fint och veterinären konstaterade att den skadade hornhinnan bör läka inom en vecka. Hon fick med sig en kräm hem och husse och matte åkte hem 2500 kr fattigare. Vi får se veterinärbesöket som en investerad kurs i hantering för Myra blev verkligen hanterad in under bara ögonlocket. Glada är vi så klart också över att skadan inte var värre.

Foto Sebastian Estay

Inga kommentarer: