måndag 9 maj 2016

Premiärdopp


Första cykelturen med min hybrid Svalan blev idag i sällskap av Sebastian, Sas och Movi. Kvällen var varm och vindstilla, lika underbar som sällskapet. Movi var otålig när vi skulle iväg, hon var på väg att gå in i sin kärra Svansen innan vi fått den klar med pumpade däck och allt. Hon älskar verkligen Svansen lika mycket som hon älskar att följa med oss på utflykt.

Sebastian drog Svansen med Movi till Ågelsjön. När matte, alltså jag, hamnar för långt fram så hon inte ser mig skäller hon med sin hesa ouppsjungda stämma. Movi skäller nästan aldrig och när hon väl gör det låter det precis så som en kan tänka sig att det gör när en hund som skäller några gånger per år skäller. Hest alltså.

Ågelsjön kan denna kväll bara beskrivas med två ord. Helt fantastisk. Vattnet var friskt men inte så kallt och solen värmde länge och väl.

På vägen hem drog jag Svansen med Movi. Det är stor skillnad att cykla med Movi i släp. Mycket trögare blir det så fort det är en liten uppförsbacke men skönt var det att äntligen komma ut med två hjul på vägarna. Att inte dra runt på Movi är inte ett alternativ, vi vill ju inte lämna bästa kompisen hemma när det nalkas äventyr.

Inga kommentarer: