torsdag 5 maj 2016

Piratvisning i Risinge

Mitt och Sebastians nya vårnöje är att åka runt och titta på sommarstugor. Perfekt sightsing i vårat närområde till platser vi inte annats hade besökt. Vårt andra objekt var stugan i Risinge hitom Finspång med öppen solig tomt och sjöutsikt.

Denna gång frågade vi inte mäklaren om råd att traska runt på tomten utan tänkte mer spana in området. Vi fick dock direkt när vi kom dit kontakt med en trevlig granne som gav oss lov att gå in på tomten och kika in genom fönstrena. Vi tackade så klart ja till det erbjudandet även fast han varken ägde eller sålde huset.

Stugan var mycket liten och nyligen renoverad så allt såg väldigt fräscht ut. Tomten var både sluttande och kuperad samt hade en plattare del för utebord. Utsikten över sjön var magnifik och det faktum att tomten fortsätter rakt ut i en allmänning som sträcker sig fram till sjön. Inga hus framför och mycket gräs för hundar att springa på.

Vi tog en promenad längs vattnet och upp i en ganska stökig skog som kyrkan som äger den nyligen röjt i. Skogen var jag inte imponerad av men det vi såg var bara en liten del av de skogar som finns runt omkring.

Om skogen var sådär så var landskapet vi körde genom till stugan helt fantastiskt. Detta är verkligen landet med all den vackra idyll som en kan drömma om men dock under 3.5 mil hemifrån Lagergrensgatan. Grannen vi pratade med hoppades att vi skulle köpa stugan då han ville ha lite mer ungt folk i föreningen. Jag försökte få honom att lova att han skulle skrämma bort andra spekulanter men där fick jag tyvärr inget gehör. Nu är det bara framtiden som avgör vad som kommer ske.

Inga kommentarer: