måndag 30 november 2015

På NK med Lexie Kelpie

Idag har jag lärt mig att hundar kan gå på NK. Jag tog en fika med min nya kompis Lexie Kelpie som jag lärt känna via Facebook. Lexie och hennes matte Pia, så klart.

Det var en trevlig bekantskap att få då Lexie är dotter till Vilda som jag och Sebastian besökte för några veckor sedan. Vilda ska ha valpar till våren om allt blir som beräknat. Lexie är tydligen väldigt lik Vilda både till utseende och temprament så det var kul att träffa henne och att höra Pia berätta om dessa två tikar samt om Lexies syskon.

Lexie överöste mig med kärlek då jag kom och vi hälsade. Sedan hade hon siktet inställt på NK och det café vi skulle till. När vi tagit plats fann hon sig snabbt till ro men tröttnade ibland på mitt och Pias sällskap och då spanade hon ut i resten av cafét eller ägnade sig åt att leta smulor eller flirta med servitrisen som gick och städade bort matrester från borden.

Jag och Pia pratade på om träning, vardagsliv, icke-träning samt om Lexies olika stadier från valp till den tvååring hon är idag. Det var ett lärorikt och mysigt möte. Väl utanför NK tog vi adjö i höstmörkret. Lexie var redan inställd på nya mål men jag fick hastigt hennes uppmärksamhet en sista gång innan hon drog vidare in i snålblåsten och jag hoppade på min cykel för att styra mot söder och hem till värmen hos Minna.

Inga kommentarer: