onsdag 27 maj 2015

Movi fortsätter att överraska

Idag hade vi avslutning på rallylydnadskursen och alla som gått kursen fick tävla. Det var även personer och hundar från andra klubbar och kurser som hållits i närheten som deltog.

Jag och Movi tävlade för första gången i fortsättningsklass. Det var fyra ekipage till som tävlade i vår klass, resten valde att tävla i nybörjarklassen.

Jag som sällan blir nervös inför tävlingar blev lätt nervös precis när vi skulle in på banan. Jag fick då hjärnsläpp och gick in på banan medans jag stoppade ner kopplet i fickan. Tur att det inte var en riktig tävling för annars hade jag blivit diskvalificerad. Jag kom på mig själv, tittade upp på domaren, och sade med pondus att jag börjar om och att detta inte hänt.

Jag vände om och stoppade ner kopplet ordentligt i fickan. Så gick jag och Movi in på banan och gjorde en toppenfin runda. Vi gjorde en felfri snurr under gång, som vi tränat på utan godis in i sista stund och vi passerade åttans frestelser utan problem. Jag lyckades också höja tempot lite, något jag fått avdrag på innan och det gjorde så att Movi blev mer allert.

Vi fick 98 poäng på denna runda och kom därmed etta i vår klass. Jag blev så glad så att jag hoppade när jag fick resultatet. På protokollet hade domaten skrivit att Movi är en riktig rallyhund. Jag är beredd att hålla med, jag kan verkligen lita på att hon tar sig igenom en tävling med godkända resultat så länge vi har övat på momenten och jag visar rätt.

Efteråt skrattade jag tillsammans med min kursledare Marie-Louice över att jag varit så bestämd under omtaget i början av banan. Det hade så klart inte gått att tala om för dommaren vad som räknas eller ej på en riktig tävling men är det träning så är det och jag hade ju redan bestämt att jag och Movi skulle vinna.

Inga kommentarer: