tisdag 3 februari 2015

En helt vanlig tisdag

En helt vanlig tisdag när vintern äntligen har kommit. Jag cyklar hem från jobbet i snömodd genom staden. När jag kommer hem vallar jag skidorna, ger Movi mat och förbereder ett mellanmål som jag och Sebastian äter då han kommer hem. Sen bär det av till skogs med skidorna i bilen. Jag och Sebastian har planerat att åka femkilometersspåret i Vrinneviskogen. Vi knäpper på oss skidorna och sätter fart med Movi i hasarna. Kul som sjutton är det att åka upp och ner för backarna i skogen. Något skidspår finns inte så Movi kan springa med gott samvete. Föret är bra på den nedtrampade marken och Movi tar sig fram som ett spjut efter mig i nedförsbackarna.

Efter en ganska kort bit lämnar vi elljusspåret. Det är bara vi och de snötäckta träden. Himlen lyser gul av stadens ljus bakom det vita vinterlandskapet. Då och då stannar jag upp och suger i mig av platsen. Jag tycker att det är en otrolig lyx att kunna åka skidor mitt i skogen en kväll efter jobbet. Det känns nästan som att vara ledig. Arbetsdagen blir en parantes.

Vi rundar spåret men känner oss inte färdiga. Jag blir glad när Sebastian nappar på min idé att ta en runda till. Jag vill tillbaka in i skogen, dit lamporna från elljusspåret inte når oss och det landskap vi befinner oss i. Vi åker en sväng till och en sväng i svängen, sen är vi rejält trötta och drar oss hemåt.

Jag åkte skidor igår efter jobbet, jag åkte idag och jag ska åka imorgon. På torsdag har jag tänkt att ha vilodag och sen åker jag resten av veckan. Jag åker inte för att träna eller för att bli något nämnvärt bättre. Jag åker för att jag älskar att komma ut i den snötäckta skogen och för att det är kul med backarna. Sebastian som varit så inne på det här med långfärdsskridskor verkar nu ha hittat tillbaka till skidåkningen han med. Jag blev så glad när han sa att han ville hänga på imorgon igen när vi precis stigit ur bilen hemma efter ett par timmar i skogen. Efter tre sesonger i Sverige börjar tekniken i nedförsbackarna sätta sig riktigt bra och antalet fall minskar hela tiden. 

Inga kommentarer: