onsdag 29 april 2020

Det kom en soffa och det blev en väldigt bra dag

För åtta veckor sedan beställde vi en ny soffa från Mio. Vi var då i Norrköping och vi hade en minnesbild och av hur lägenheten i Gävle såg ut samt ett mäklarprospekt. Vi har hunnit flytta in, vi har målat väggar utifrån en minnesbild av hur soffan vi beställde såg ut. Och vi har suttit på golvet på en madrass när vi slappat i vardagsrummet.

Igår fick jag ett sms om att dagen vi väntat på skulle komma. Synd tänkte jag för det är just på onsdagar som mitt arbetslag samlas för möte och nu i dessa tider är det ingen annan dag i veckan som alla med stor sannolikhet är på plats. Jag hade sett fram emot att träffa mina kollegor men fick meddela dem att jag skulle delta via Skype för att kunna ta emot soffan.

Vi hade också fått ett sms från Mio för flera veckor sedan om att tjänsten inbärning av soffan inte utförs på grund av risk för corona. Därav fick vi istället ett presentkort på 500 kr och jag och Sebastian kliade oss i huvudet samtidigt som vi funderade över hur den skulle komma in i lägenheten. Vi beslutade sedan att Sebastian skulle vara beredd på jobbet och jag skulle ringa hem honom när den väl kom.

Killarna från Mio ringde strax efter nio och innan halv tio stod soffan i vår hall. Det var var helt inställda på att de skulle bära in soffan och jag tackade för det. I efterhand på kvällen när jag och Sebastian flyttade den från hallen till vardagsrummet insåg vi hur tung den var så det hade inte blivit någon lätt match att släpa upp den i lägenheten.

Det bästa med denna historia var att jag hann in till mötet på jobbet så att jag kunde delta live och träffa mina kollegor. Det kändes extra viktigt nu när det inte är långt kvar till jag ska vara borta från jobbet i fem veckor. När jag kommer tillbaka är semestrarna igång. Det kommer inte bli förrän till hösten vi samlas igen, om läget då tillåter att vi går till jobbet så att säga.

En annan sak som är trevligt med att vara på jobbet, förutom att träffa kollegor, är att det är skönt att komma hem. Idag när jag kom hem åkte jag och Myra upp till en skog som ligger ett par kilometer bort. Gavlehov heter den. Det är vårat nya Vrinnevi, då förstår ni som känner till Norrköping.

I Gavlehov lade jag ut lite doftgömmor i skogen åt Myra och sen tog vi en promenad. Luften var kall och solen kämpade sig fram genom träden. Det var en riktigt fin kväll både för promenad och för nosträning i skogen. Myra fick göra ett antal sök efter promenaden så hon var riktigt nöjd och trött när vi kom hem. Jag fick prova nya födelsedagshalspandet tillsammans med hennes nosarbetssele och de matchade riktigt bra. Nu både syns hon bra i skogen och är snygg som den stjärna hon är.

På kvällen monterade vi ihop soffan och provsatt den. Den blev väl godkänd av oss alla. Det slog mig när vi satt där och tittade på tv att vi köpt en för liten soffa. Det var jag, Sebastian och Myra, sen var soffan full. Det vill till att Myra och valpen blir riktigt bra vänner så att de kan ligga nära varandra. Vi får se hur det blir.

I det stora hela blev detta en riktigt fin dag. Vi fick en soffa och den kom hela vägen in i hallen, jag fick träffa mina kollegor och sen fick jag komma hem och kunde ta ut min hund på en rolig skogsaktivitet. Snart är det långhelg och fler äventyr väntar.








Inga kommentarer: