lördag 5 oktober 2019

Friluftliv utanför tomtgränsen

Idag har vi varit ute hela dagen, från klockan nio till sex. Först var det städdag och då ska alla grannar samlas i lag utifrån vilka gator de bor på. Jag och Sebastian gick ihop med våra grannar och det blev vi och två gubbar. De koncentrerade sig på en häck och vi tog och rensade sly vid bäcken bakom vår tomt. Så kom de föbi och kallade på oss för kaffe samt lunch då vi grillade burgare och korv. Det var riktigt trevligt att hänga med grannarna och prata om det ena och det andra om tidigare ägare till vår stuga och om området. Den ena gubben sa att han trivs så bra här i Bränntorp för att alla pratar med varandra. Det kan jag hålla med om. Innan vi sa hejdå när vi var klara bjöd han in oss att titta förbi i han och hans frus stuga nästa gång vi var ute med hunden.

Så tog vi en sväng till Rejmyre för att uträtta ett par ärenden. Efter det gick vi förbi höstmarknaden som hölls vid kiosken och köpte lite mat och grönsaker av de grannar som srod och sålde. Sas och Uno kom förbi och ville hänga med oss samt göra upp eld. Vi hade ingen bra plats på tomten att elda på så vi byggde en eldstad och några bänkar precis bakom tomten. Det blev en mysigt plats som jag hoppas att vi kommer nyttja flera gånger. Det var inte fel alls att vara precis utanför tomtgränsen för att utöva friluftsliv. Så nära till bekvämligheter men ändå i naturen.

Myra fick ingen ordentlig promenad idag men hon har följt oss då vi rensat sly, gått och dragit på pinnar, lekt med grannens hund och varit med och eldat. Hon var minst lika trött som jag och Sebastian när vi åter gick in i stugvärmen efter denna händelserika och sociala dag.














Inga kommentarer: