onsdag 12 augusti 2015

Vildmarksvägen

Idag tog vi bilen längs Vildmarksvägen. Det var häftigt att köra på kalfjället och se ut över snöklädda bergstoppar. Vi svängde av mot den kalkrika Bjurälven och gick en tre kilometer lång stig för att titta på den. Vädret skiftade från regn till uppehåll till sol till regn och till sol igen. Vi blev rätt blöta och hungriga under denna tur.

Vi körde sedan vidare till Stora Blåsjön där vi hittade en restaurang med vällagad italiensk mat. Sjäva restaurangen var i riktig norrländsk stil med furumöbler, bröstpanel av furu och timmrade knutar. Där inne blev vi båda mätta och varma medan stackars hundarna fick sitta ute och vänta.

På vägen tillbaka gjorde vi bland annat ett stopp på kalfjället där vi besteg en topp. Det var rena lyxen att vandra utan packning och att starta ovanför trädgränsen så vi alla hade gott om energi att springa runt där uppe. Sikten var klar och vi hade turen att det inte regnade. Blåsten där uppe var dock väldigt stark. Vi hittade sedan en bit snö som vi var helt lyriska över.

När vi kom hem gjorde jag iordning varm choklad till oss. Vi var nöjda och trötta trots att vi bara gått en mil idag.

Inga kommentarer: