söndag 25 maj 2014

Fyra viljor och två hundar

Igår förmiddag hoppade Sebastian, Movi och jag in med Erica i hennes bil Röda faran. Erica styrde Röda faran mot Linköping där Karin väntade med picnic. Det var soligt och varmt och sommarkläderna var på.

Med Karin följde också hennes grannhund Crosby. Den fulla bilen styrde vidare mot landet söder om Linköping. Vackra hus, träd och sjöar passerade vi förbi innan vi bestämde oss för ett första stopp i närheten av sjön Stora Rängen. Karin tipsade om att stanna vid kyrkan där hon har stannat för att kissa föut. Erica ville parkera i skuggan och vi hittade en liten fläck under ett träd bredvid en skylt där det stod "utrymningsväg".

Hundarna fick springa lösa ointresserade av varandra. Vi promenerade mot vattnet på en stig som tog slut och förde oss över en gräsåker. Movi såg ut att njuta av att glida fram mellan alla gröna blad. Crosby fick snålskjuts av Karin.

Vid vattnet fanns bryggor och en liten strand. Vi promenerade runt lite för att se om det finns någon plats som var bättre. Det gjorde det inte så vi gick tillbaka mot bryggorna. Vi provade att sitta på en liten brygga i skuggan men den var för gungig enligt en första. Vi funderade på en större brygga men den var för solig enligt en andra. Så valde vi tillslut gräset som förvisso var för långt från vattnet enligt en tredje och fjärde.

Så blev det bad och alla människor och djur simmade lite förutom Sebastian som var i med benen. Fikat smakade bra efter årets premiärdopp. Vi hann med både mackor, kaffe, te och en kaka innan sms;et om att flytta bilen kom och strax där efter spöregnet. Uppe vid kyrkan var det bröllop på gång. Röda faran var den enda bilen av många som var parkerad på tvären. Vi hoppade in och gasade iväg. Regnet fortsatte att hälla ner och vi bestämde oss för att nästa stopp var hemma i Karin soffa framför en film.

Movi installerade sig snabbt i Karins vardagsrum. Med mig provade hon alla platser att vila på. Crosby hittade sina favoritplatser som var inne i garderoben och på toaletten. Där var det både svalt och tryggt.

Sent på kvällen efter att det sista minutrarna på fotbollen dragit ut på tiden styrde vi hemåt med Röda faran igen. Då var vi både mätta och nöjda efter mat och mycket skoj som det blir när fyra viljor och två hundar träffas.

Foto: jag, Erica, Karin och Sebastian.

Inga kommentarer: