lördag 19 april 2014

I Östa med två som nu är vänner

Så kom äntligen påsken med ett par dagars längre ledighet. Movi har fått följa med mig och min familj till vår stuga vid nedre Dalälven. Här har hon fått träffa en stor del av släkten som också har stugor här. I Östa är det nära till både natur och umgänge, skogspromenaderna varvas med promenader mellan stugorna där det bjuds på fika eller en pratstund. Movi är som gjord för livet i Östa och hon vann snabbt släktens hjärtan.



Det första Movi gjorde när hon kom ut till Östa var att spöa upp Murphy som stod och välkomnade henne med att skälla. Efter detta har deras bekantskap varit betydligt mer avslappnad än sist. Det är kul att vara ute med de båda hundarna i skogen, att se dem lukta på samma tuva och att de kan hoppa upp på samma sten utan att bli osams. I takt med att vänskapen smyger sig på har Movi mer och mer gett upp sitt arbete med att uppfostra Murphy. Han får nu skälla på hundar som går förbi utan att få stryk. Istället för att Movi säger ifrån när Murphy skäller på faster Anita som kommer för att hälsa på hakar hon istället på och ger ifrån sig några skall på vägen fram till dörren där hon glatt hälsar på Anita. 


Igår når vi promenerade i skogen gjorde vi rapport med hundarna och de fick hoppa upp på stenar och göra konster. Murphy tog en paus ifrån konsterna medan jag övade med Movi då han  istället hoppade upp på min rygg för att få bättre utsikt över skogen.


Efter påskmiddagen idag tog jag, syster Sofie och kusin Lisa en springtur med hundarna skogen. Movi såg under hela rundan till att ligga bakom mig, om hon inte var först. Då Murphy sprang om Movi så att han var emellan oss såg Movi snabbt till att hon låg bakom mig igen. Det gäller att hålla sin plats i ledet under motionsturen.


Nog är det trevligt att vara ute och röra på sig och träna i skogen men stunderna hemma i trädgården är nog ändå bäst. Efter dagens morgonpromenad passade jag och Movi på att njuta av utsikten över älven samt att lyssna på fåglarnas kvitter. Murphy är en riktig soldyrkare och Movi en filosof. Det känns som att de båda vet hur livet ska avnjutas. 


Foto: Sebastian Estay

Inga kommentarer: