söndag 13 april 2014

Flyttkalas istället för flyttgröt

Idag flyttade våra nya grannar Sofia och Nippe in som även är våra vänner. Jag och Sebastian hade bestämt att vi skulle bjuda på mat och fika till alla som flyttade och bar istället för att köpa salt och flyttgröt. På Facebook hade 13 personer anmält att de skulle vara med och flytta så jag och Sebastian tog igår fram långpannan och gjorde lasagne. Det var längesen nu som vi hade många gäster på besök. Det var kul att laga mat tillsammans och köket fylldes av värme och dofter av äppelkaka och tomatsås.

Flytten gick smidigt med många som bar. Det blev två vändor med en skåpbil och vi som inte satt i bilen gick emellan på några minuter. Movi fick vara med på gården när  packade in i bilen och när vi bar upp till nya lägenheten.

Efter flytten satt det fint med lasagne. Det var trevligt att kunna bjuda till middag denna flyttdag samt att få besök utan att själv samla folket. Movi hade det kalas under bordet där hon låg vid nio personers fötter. Hon tog sig en runda då och då för att puffa med nosen och bli klappad av alla gäster. På golvet låg en glad bäbis och sprattlade med benen. Han fick fick ingen uppmärksamhet av hunden men dock av oss nio vuxna människor.

Sebastian och jag har nu stupat på soffan medan diskmaskinen gör det sista av dagens jobb.

Inga kommentarer: