söndag 3 mars 2013

Inga köttbullar på IKEA

Det blev inga köttbullar på IKEA. Men däremot en soffa, bokhyllor och en helkväll i fredags efter jobbet. Det var Sebastians första IKEA besök sen han kom till Sverige. Ja, det tog över ett år. Jag hade laddat med matsäck på tåget. Jag vet hur det blir. Sebastian var oförberedd. Han kroknade halvvägs när det var en hel vånig kvar. Och hela tag-själv lagret. Jag räddade situationen med att dra in honom på restaurangen. När vi väl tagit oss hit skulle vi slutföra uppdraget.

Vi hade bestämt att byta ut mina små loppisfynd av teak till något som passade bättre in i lähenheten. Och den lilla IKEA soffan som jag handlat på secondhand skulle ersättas av en större. De galma möblerna lade jag ut på Blocket och fick köpare direkt. Soffan hämtades av fyra studenter samma dag som jag lagt upp annonsen. De var just denna dag i flyttartagen och hade saknat just en soffa. Jag som gärna fäster mig vid saker hade ändå lite svårt skilja mig från skänken som jag köpt på en soptipsloppis i Sala. Den som någon räddat från tippen och som fick nytt liv i köket på Svarvaregatan. Den repiga skänken fick över 15 villiga köpare på Blocket. Det gör ju inte separationen lättare. Nu ska den få ytterligare ett nytt liv i en liten pojkes rum. Han skulle ha sin pyssellåda i den bland annat ovh hans föräldrar skulle måla den och sätta knoppar på dörrarna. Jag tror att den kommer att få det bättre hos den lilla pojken. Den trivdes aldrig här.

Imorse vaknade jag av att solen lös in genom fönstret. När jag drog upp gardinen lös solstrålarna på lristalllampan och blev till regnbågsprickar på väggen. Detta skådespel varade i några minuter och försvann då solen flyttat sig en aning.

Denna våriga dag tog jag och Sebastian fram cyklarn och jag tog vårens första tur på min snabba cykel. De flesta cykelbanor var rensopade och solens strålar värmde gott.







2 kommentarer:

P sa...

Ska bli spännande att se makeovern någongång :)

Charlotte sa...

Stackars Seba, jag förstår att han kroknade på IKEA - det kan väl vem som helst göra!!Alldeles för stooooort...
Mamma