söndag 7 februari 2016

Klädpoker vid Ågelsjön

Idag på vandringsturen längs Ågelsjön spelade solen klädpoker med mig, Sebastian och Sofie. Vi hade klätt oss i de vanliga kläderna för en varmare vinterdag. Visst var det åtta plusgrader men vinden kan alltid vara kylig så ett ullunderställ sitter aldrig i vägen tänkte vi. 

Att det inte fanns någon vind märkte vi när vi klev ur bilarna. Luften i skogen var vårig och varm, på tok för varm för att vara i början av februari konstaterade vi. Men vi traskade på med våra kläder, upp för den långa backen mot berget och upp för den trånga branta passagen vid repet. 

Efter denna bestigning flåsade både människor och djur. Jag, Sebastian och Sofie ställde oss på en klippa med utsikt och började klä av oss inför solen som med råge hade vunnit i pokern. Solen hade lyckats spela av mig både mössan och vantarna på vägen upp, nu rök även halsduken och skaldjackan. Sofie och Sebastian knölade av sig sina långkalsonger och det var så klart ett listigt drag av solen. Långkalsongerna lät inte jag solen vinna, det var gott att ha dem och de andra kläderna, till fikastunden när vinden och soldiset hälsade på.

Inga kommentarer: