söndag 1 oktober 2017

Tavelvägg med naturtema

Nu är tavelväggen på plats. Det är en blandad kompott av gamla och nya ramar och motiv. Den finaste tavlan och den enda som är original är skatan som är en akvarell av Gebbe Björkman. Den har stått på Sebastians skrivbord inplastad utan ram i säkert två år om inte längre. Jag tror att skatan är glad över att ha fått en riktig plats och att ha fått flyttat ut på landet.

Jag har hört att folk ritar och mäter och fixar då de sätter upp en tavelvägg. Jag och Sebastian lade ut alla tavlor på golvet som vi ville ha dem. Så fotade vi dem så vi skulle minnas hur de låg. Vi mätte den totala längden och brädden på alla tavlor för att kunna markera på väggen med tejp mittpunkten och kanterna. Sen var det bara att börja sätt upp dem efter ögonmott en efter en så att det blev så likt fotot som möjligt. Smidigt och snabbt. För perfekt skulle det ju ändå inte vara.

Jag är så nöjd över att äntligen ha fått upp dessa tavlor och att vi lyckats samla ihop dessa på temat natur. De blev som pricken över iet i sommarstugan.

Inga kommentarer: