fredag 13 november 2009

Politisk ironi när den är som bäst

Det här med att surfa runt på internet har egentligen aldrig varit min grej. Men som den journaliststudent som jag nu är har lärdomen kommit till mig att det det just är i detta hav av intryck som information snabbast påträffas. Ofta blir jag bara likgiltig av all text och bild jag stöter på men ibland kommer det upp några guldglimtar som lyckas få min koncentrerade uppenbarelse att dra på mungiporna.
Filmen under denna länk är ett exempel på detta.

http://www.youtube.com/watch?v=jdysbln-HNI

Dock krävs det lite kort bakgrundsinformation för den oinsatte tittaren. Det följer nu:
Den 13 december börjar valet av chiles presidentkandidat 2010. Högerns kandidat, Sebastian Piñera, som denna film handlar, har störst stöd av den chilenska befolkningen. Han väntas få cirka 43% av rösterna i första valet jämfört med kristdemokraternas Edvardo Frei och den revolutionära Marco Enriques-Ominami som väntas få 20% vardera.
Som lite kuriosa kan nämnas att Piñera är brorson till Pinochets ekonomist. Han äger också LAN, som är Latiamerikas strörsta flygbolag.

1 kommentar:

Charlotte sa...

Har nu sett klippet på you-tube om valet-förstod väl inte allt för det gick snabbt men i stora drag...roligt och intressant! Puss "Tu mamí"