torsdag 17 september 2009

I mitt kvarter



Jag bor på en kulle som heter Cerro Alegre. Alla har sagt till mig att det är så farligt att gå runt med en kamera ute så jag har daragit mig för att ta med systemkamersan och fota. Men så en eftermiddag fick jag stor lust. Så nu delar jag med mig av foton från mitt kvarter.

Det gula huset med tre portar och en vit skåpbil utanför är det jag bor i. Porten som syns är den närmast kameran den som leder in i min lägenhet. Fönstret näsmast dörren är mitt. Förutom vi fem människodjur som bor i denna lägenhet finns toypudeln Howhow. Han är döpt efter jultomten men eftersom bostaven H aldrig uttalas i spanskan är hans namn Jojo, tänk då på att spanskans J uttalas som vårt ch-ljud. En mycket söt hund med ett lustigt namn helt enkelt.
Backen som kommer sedan är en del av min gata. Den springer jag och Sofia upp för de morgnar då vi vill vara riktigt hurtiga. Det tar endel på krafterna men det går.

Bilden med katten i fönsterkarmen och flaggan på fasaden är ganska reprecentativ för Chile just denna vecka. Imorgon, den 18 december är det nationaldag i Chile. Det säger ganska mycket om statens relation till fosterlandet, "la patria", att den 18 december firas med två röda dagar, både idag och imorgon. Det är också obligatoriskt för samtliga hushåll att ha en flagga på fasaden för att visa sitt stöd för fosterlandet.













1 kommentar:

Charlotte sa...

Roligt att få se ditt och Sofias kvarter! Det ser ut att vara ganska representativt för Chile. Åtminstone av vad man sett tidigare på bilder... Varför skulle det vara farligare att ta med kamera i ditt kvarter - eller det är väl lika överallt antar jag. Ta med dig Sofia eller Marc då vill gå en längre "kamera-tur"!
Har läst din publikation och det var mkt intressant, Jennie! Du ÄÄÄR duktig att skriva!
Jojo ser ut att vara en söt och kramgo´ liten "tuss"!

Puss La mamita