1,5 dl vetemjöl
2 teskedar bakpulver
3 dl fullkornsmjöl (av valfri typ)
1,5 dl havregryn
2 dl krossat linfrö
1,5 dl vetekli
1,5 dl olja
1,5 dl honung
1,5 dl mjölk
3 ägg
1 tesked öljäst
Så går det självklart att lägga i lite russin, riven morot, nötter eller annat spännande i degen beroende på smak.
Blanda allt med händerna. Kladda och knåda men inte för mycket för det gillar inte bakpulvret. Lägg degen i en brödform. Grädda i ugn i 30 min uter låg värme. Osäker på exakt för i Chile är det gasugn och jag vet inte hur många grader det är.
4 kommentarer:
Så mysigt ni ser ut att ha tillsammans! Är det i erat nya hus eller hos Seba? Här har vi åkt skridskor, sovit på soffan och strax kommer Lena och Hasse och vi ska äta kladdkaka och vispgrädde....Puss, mamma
Det är hemma hos mig och Sofia..
Det måste jag pröva! Har precis knökat frysen full med nybakt bröd (vilket går jäkligt fort med en frys som är 20cm hög).. Så nu ska jag äta upp det fort så jag kan baka nytt. Det kanske botar min konstanta värk i resetarmen, eller nåt =) Kram!!!
honungsbröd botar allt... ;)
Skicka en kommentar