lördag 6 februari 2010

Pancito


1,5 dl vetemjöl
2 teskedar bakpulver
3 dl fullkornsmjöl (av valfri typ)
1,5 dl havregryn
2 dl krossat linfrö
1,5 dl vetekli
1,5 dl olja
1,5 dl honung
1,5 dl mjölk
3 ägg
1 tesked öljäst

Så går det självklart att lägga i lite russin, riven morot, nötter eller annat spännande i degen beroende på smak.

Blanda allt med händerna. Kladda och knåda men inte för mycket för det gillar inte bakpulvret. Lägg degen i en brödform. Grädda i ugn i 30 min uter låg värme. Osäker på exakt för i Chile är det gasugn och jag vet inte hur många grader det är.



















4 kommentarer:

charlotte sa...

Så mysigt ni ser ut att ha tillsammans! Är det i erat nya hus eller hos Seba? Här har vi åkt skridskor, sovit på soffan och strax kommer Lena och Hasse och vi ska äta kladdkaka och vispgrädde....Puss, mamma

Jennie sa...

Det är hemma hos mig och Sofia..

Maya sa...

Det måste jag pröva! Har precis knökat frysen full med nybakt bröd (vilket går jäkligt fort med en frys som är 20cm hög).. Så nu ska jag äta upp det fort så jag kan baka nytt. Det kanske botar min konstanta värk i resetarmen, eller nåt =) Kram!!!

Jennie sa...

honungsbröd botar allt... ;)