fredag 31 oktober 2008

I vantan pa att vi snat ska ga ut och ata tillsammans med var resursperson och nagra andra skriver jag lite till. dagens frukost var helt underbar. inhandlade den i en liten affar dar det bodde tva spetsar (hundar). den ena som var beige och hade svansen upprullad som en kanalbulle pa ryggen hade jag sett fran bilen nar vi korde upp for den oerhort branta gatan som hostelet ligger pa. jag blev kar i den direkt. men jag far hela tiden hora att jag inte far klappa frammande hundar. hur ska jag klara av att bo i ett land dar det finns sa manga djur utan att fa klappa dem? hur som hellst hade denna vackra varelse en kompis, typ en haskey, som lag och vilade pa en soffa i affaren med huvudet bakom en kartongbit. den hade gosat ner sig den. och kan ni gissa vad som fanns i affaren?.. morkt rostbrod och musli med allt man kan onska sig i: sojabonor (ett tipps till pappas egna blandning, men kop rostade och inte oprepparerade for da far du besoka tandlakaren igen, pumpakarnor, mandel, valnot, havregryn och en massa andra underbara fron. jag som trodde att fibrernas dagar var slut men har i Quito gar det iaf att finna dem.

Till frukosten, som intogs pa altanen med en magnifik utsikt och i ett klimat som var over forvantan varmt, at vi forstass ocksa farska frukter. vilken mango! helt obeskrivligt smakrik. ja, den frukosten var den basta pa jag vet inte hur lange.
vadret har ar faktiskt ganska mysko. pa formiddagen var det varken varmt eller kallt, bara behagligt. sen satt vi inne och hade genomgang, da var det kallt som sjutton att sitta still for inne ar ju vissa stunder kallare an ute. sen gick vi ut och da var jag fullt pakladd. da sken solen och det var gassande hett. sen kom regnet och det blev kyligt igen. summan av kardemumman ar att jag idag lart mig att det ar lika bra att ta med klader for alla fyra arstider i vaskan nar jag gar ut for en dag.

Och lukten, jag maste skriva om lukten. den paminner sa om den rokiga luft som jag stundtals andades in under mina manader i Limerick. Fast nu lickar det regn, ocksa ar det ju en hel del avgaser ocksa.

besokte aven spanskaskolan dar vi kommer ha fem lektioner spanska innan vi far. gjorde ett skitsvart test och blev varmt valkomnade av de trevliga damerna som hade denna skola. ar lite besviken pa att det blev sa lite panska inplanerat tillslut. de tio dagar vi skulle ha i Quito innan vi delar oss for att aka till vara byar blev helt plotsligt bara sju atta dagar. och schemat ar ganska tajt. men en och annan turistaktivitet och partykvall ar inplanerad vilket kanns skont.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jennie!

Vad mysigt att läsa om dina upplevelser! Jag försöker minnas något från när jag var i Quito men det var ju min sista anhalt på min resa och jag irrade omkring i staden med min denguefeber och försökte hitta en flygresa hem så jag var nog inte så vänligt inställd till upplevelser just då!

Mitt absoluta favoritställe i Ecuador var en fiskeby som heter Puerto Lopez, där bodde jag länge på ett och samma hostel där de var hur gulliga som helst så ska du på lite solsemester måste jag få guida dig till just det stället!

Kramar Emma

Minna sa...

Härligt det låter! Jag sa ju att du kommer hitta allt möjligt (typ pumpafrön, sojabönor, mörkt bröd etc) i Ecuador. Det finns överallt! De har säkert knäckebröd också. Imorgon är min första dag på jobbet, lite nervöst, men ska bli kul. Ska lägga mig tidigt så jag är utvilad imorgon.

Och gällande hundarna så hittar du säkert nån hund som du kan lära känna långsamt och sen klappa hur mycket du vill:)

kram