tisdag 11 juni 2013

Bland tistlar och svartvinbärsblad

Köket doftar av svartvinbärsblads- och nässelbladsthe. Till detta serveras hårt bröd med mesost och nyskördad spenat, sallad och rädisor. Internet spelar chilensk radio med människor som pratar som vattenfall. En smak av mormor, en smak av farmor. En smak av barndom och en krydda av nutid.

Kvällen spenderade jag på kolonilotten. Hackade tistlar mellan raderna av skira grödor som kommit upp. Ogräs finns det gott om säger grannarna på kolonilotten. Deras odlingar är nästan perfekta.

Jag ser solen gå ner bakom  trädtopparna. Jag slutar hacka och skördar lite av det ätbara som kommit upp. Så cyklar jag hem för att vattna odlingarna hemma på innergården. Rädisorna är små och starka. Salladen är intensivt mörkröd. Jag pratar en stund med mina grannar, den pensionerade trädgårdsmästaren och hans fru. Så går en kväll i den ljumma sommarluften. Sebastian monterar cykelhjul och radion ropar gooooooooool och spelar en cumbia för att fira det mål som Colombia gjorde mot Argentina. Med detta avslutar jag kvällen som jag önskar skulle vara i en evighet.






Inga kommentarer: