torsdag 11 mars 2010

Högerpresidet och tsunamivarningar


Högerpolitikern Sebastián Piñera intar idag vid middagstid presidentposten under en samling i Valparaísos kongress. Knappa 20 minuter innan cermonin, där Bachellete med berörd röst ger ett avskedstal till det chilenska folket, skakar ännu två kraftiga efterskalv det centrala Chile. Dessa som skedde tätt inpå varandra mättes till 7,2 grader på Richerskalan och drabbade centrala städer som Santiago och Valparaíso.

Jag vet dock inte vad jag ska oroa mig för mest; efterskalvens medföljande tsunamivarningar eller Piñera som framtida president.

I skrivandets stund håller han ett inledande tal till folket. Efterskalven är det första som nämns bland lovorden om att skapa ett land som är bättre, utan fattigdom och som är utvecklat.
Hur det än är sker presidentbytet i en märklig tid. De må vara en svårt att böde överlämna och ta emot ansvaret över Chile då de för bara drygt en vecka sedan skakats sönder av jordens kraftiga vibrationer.
Och om dessa jordbävningar och efterskalv endast är moder jords sätt säga till den framtida pressidenten att den inte tänker gå med på fler privatiseringar och utförsöljningar till utländska företag, det kan vi bara spekulera om.

1 kommentar:

Sofie sa...

Jadu, Jennie. Hoppas inte Chile hamnar i samma högertrubbel som Bolivia fick:
http://en.wikipedia.org/wiki/Water_privatization#Bolivia